Storhamar Yngres starter opp allidrett

Til høsten starter Storhamar Yngres opp allidrett som en del av prosjektet Aktiv På Vesten.

Det er mange barn og unge på Hamar Vest som savner et fritidstilbud. Dette kan være fordi eksisterende tilbud er for dyre eller at de ikke er kjente. Av folkehelseperspektiv er det også viktig med et allsidig aktivitetstilbud og hindre barna i å velge idrett i for ung alder. 

Gjennom dette arbeidet har det også kommet frem behov om å hjelpe ideelle organisasjoner med å legge til rette for mennesker med ulike typer handicap.

Til å lede prosjektet har klubben ansatt den tidligere juniornorgesmesteren i turn, Kenneth Engebretsen.

Kenneth har det siste året jobbet med å skape sin egen arbeidsplass gjennom prosjektet.

Klubben har inngått samarbeid med Prestrud barneskole og Ajer ungdomsskole. Opplegget blir todelt:

I skoletid onsdag og fredag vil den fysiske aktiviteten i timeplanen på Prestrud ledes av Kenneth og hans hjelpere. Fredag er det elevene på Ajer ungdomsskole som leder aktiviteten (med veiledning og kursing fra klubben) på SFO på Prestrud. Disse elevene har valgt faget «innsats for andre» og Aktiv på Vesten vil være en del av det.

Tirsdag og onsdag blir det tilbud om allidrett på ettermiddagen.

Allidrettstilbudet vil være gratis. Oppstart blir i uke 37 og barna vil få prøve seg i mange forskjellige idretter og aktiviteter.

6-7 år: Tirsdag klokken 17.00-18.30

8-9 år: Onsdag klokken 17.00-18.30

Hovedbasen for allidretten blir gymsalen på Storhamar skole.

Har du lyst til å være med? Meld deg inn i Storhamar Yngres i rubic og velg gruppa «aktiv på vesten» ved innmelding. Da får du også informasjon i god tid før oppstart.